Σκόρπιες σκέψεις- Κουβεντούλα

Monday, May 07, 2007

Paintball


[το βαμμένο νύχι στη φωτογραφία, έκρινε και την έκβαση του αποτελέσματος, αφού βοήθησε στον εντοπισμό του εχθρού]

Ομολογώ ότι μέχρι πρόσφατα, κάποιος θα έπρεπε να προσπαθήσει πολύ για να κάμψει τις επιφυλάξεις μου για το Paintball. Το να καταφεύγει κανείς σε μιλιταριστικά παιχνίδια με όπλα για να διασκεδάσει, θα σου έλεγα, χρίζει -στην καλύτερη περίπτωση- κοινωνιολογικής ανάλυσης.

Βέβαια, από τη στιγμή που αρχίζει η ανάλυση, παύει κάθε περίπτωση αβίαστης ψυχαγωγίας (σίγουρα όχι με την έννοια της αγωγής της ψυχής) - πολύ περισσότερο αν αυτή επιτάσσει την εικονική 'δολοφονία' μιας πολύ καλής παρέας. Αντικρύζοντας το θέαμα της ίδιας σου της σιλουέτας με εξοπλισμό που θυμίζει... αντιτρομοκρατική υπηρεσία, θα μπορούσες να αναπτύξεις τη θεωρία της συλλογικής παράκρουσης περί τρομολαγνείας στην -μετά την 11η Σεπτεμβρίου- εποχή, ή να προχωρήσεις σε ψυχοκοινωνικές αναλύσεις του αγώνα για ισχύ και εξουσία. Ενός αγώνα που -από ένστικτο- μας συνοδεύει από τα παιδικά μας χρόνια. Εναλλακτικά βέβαια, θα μπορούσες να αφήσεις κάθε προσπάθεια ερμηνείας και να αφεθείς στο "παιχνίδι", αφαιρώντας τελευταία ακόμη και αυτά τα εισαγωγικά.

Έτσι, θα αναπολήσεις τις ξένοιαστες στιγμές μιας μακρινής παιδικής ηλικίας, θα κυλιστείς στο χώμα, τα βάτα και τα χόρτα, θα πλημμυρίσεις τις φλέβες σου με αδρεναλίνη, θ' αγωνιστείς για τη ζωή σου (έστω και με την ασφάλεια ότι εδώ έχεις περισσότερες από... μία) και βέβαια θα ξαφνιαστείς από τις δυνάμεις που απελευθερώνει ο αγώνας για την επιβίωση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να κραυγάσεις από επιτυχία, να γιορτάσεις την εξόντωση του εχθρού ή ακόμη και να πιάσεις τον εαυτό σου να πυροβολεί κατ' εξακολούθηση κάποιον που έχεις ήδη "χτυπήσει" περιμένοντας υποσυνείδητα να τον δεις να σωριάζεται χάμω.

Άλλωστε, με το τέλος του παιχνιδιού, θα ξαναβρεθείς με τους συντρόφους και τους φίλους-εχθρούς (ζωντανός ακόμη και εν τόπο χλοερό), θα αλλάξεις, θα φωτογραφηθείς, θα καυχηθείς, θα χαζολογήσεις και θα καταλήξεις σε καμιά ταβέρνα για κρεατοκατάνυξη παραλείποντας από την όλη εμπειρία την ανέχεια του πολέμου.

Μέχρι την επόμενη φορά , μπορεί να γράψεις και κανένα post διαπιστώνοντας μέσα σου ζωντανή τη σύγκρουση ανάμεσα στο ένστικτο και τον πολιτισμό...

4 Comments:

Blogger tsikalhnio said...

Ti mas to deihneis re skiwdi afto. se ena hrono tha houme orismenoi alithina tetoia oplakia

5/08/2007 1:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Edw kai para poly kairo ithela na paiksw kai egw paintball. Prosfata pragmatopoiisa tin epithimia mou kai to apotelesma einai oti apektisa ena kainourgio pathos. Anepifilakta dokimaste to. Gunaikes kai andres. Kai gia tis gunaikes pou problimatizontai, na kseroun oti to pagkosmio prwtathlima paintball 2006 to kerdisan kati rwsides.
Mpravo re skiwdi... Kai pou ksereis mporei kapoia mera na se skotwsw kiolas...

5/10/2007 10:06 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Endiaferon. Koritsia dolofonoi eite me ta podia tous eite me ta opla tous oi rwsides. Pantws tou hronou egw tha kanw voles me to G3. Kai ama dw kana lago katehw inta tha tou kamw.Mono kalo mageira na houme sti monada. Tha mai sa to survivor sto Loufa kai paralagi.

5/10/2007 11:26 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Kai mia mantinaDA gia ta opla.

SFAIRES KOKINOKAPSOULES THA VALW STO G3
Na ti skotwsw na grafw sti kritiki istoria

5/10/2007 11:26 AM  

Post a Comment

<< Home