Σκόρπιες σκέψεις- Κουβεντούλα

Monday, February 26, 2007

Milano Express

Bonna Cera tutti !!!
Μετά από σιγή κάμποσων ημερών λόγω ταξιδιών και προβλημάτων στην τεχνολογία αποφάσισα να σας κάνω ένα Post σχετικό με ένα πρόσφατο επαγγελματικό μου ταξίδι.
Όπως καταλάβατε και από τον τίτλο πάμε στην πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας στο Μιλάνο. Δυστυχώς δεν εμπλέκομαι με το χώρο κι έτσι δεν είχα πρόσκληση για την εβδομάδα μόδας που φέτος δεν είχε τόσα σκελετωμένα πλάσματα κι έτσι δεν μπορώ να σας κάνω ανταπόκριση από κάνα ντεφιλέ.
Το ταξίδι ήταν αστραπή και τελείως έκτακτο. Το αφεντικό μου τηλεφώνησε μία πέμπτη απόγευμα πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για Ρώμη να μου πει την Τρίτη μάλλον θα παω Μιλάνο γιατί δεν μπορώ και η νέα συνάδελφος που ίσως να πρεπε να πάει φοβάται τα αεροπλάνα!!!. Tzitzi I need ur help for this.
Αφού μίλησα με την επίμαχη συνάδελφο, προσπάθησα να τη δελεάσω με το επιχείρημα των εκπτώσεων στο Μιλάνο, αλλά το σύνηθες αδύναμο σημείο των γυναικών δεν έπιασε, έκλεισα εισητήριο για εκεί.
Έτσι πρωί Τρίτης Ελ.Βενιζέλος και MCDonell Douglas της Alitalia και Μιλάνο Malpenza.Παράξενο αεροπλάνο!!Ανοίγει η ουρά του και μπορείς να κατέβεις από εκεί. Και στα φτερά δεν έχει μηχανές τις έχει πίσω. Εκεί πετάει και η EASyJet για όποιον/α ενδιαφέρεται. Από το αεροδρόμιο υπάρχει το τρένο Malpenza Express το οποίο με 11 Ευρώ σε πάει κέντρο σε 40 λεπτά. Εναλλακτική το λεωφορείο των 5 Ευρώ σε μία ώρα. Βιαζόμουνα και πήρα το δίπατο τρένο, μετά μετρό και μετά στο Meeting point.
Την επόμενη είχα λίγο χρόνο μέχρι την πτήση μου , την τελευταία βραδινή για Αθήνα. Έκανα μία βόλτα στη Via Vittorio Emmanuelle. Κάτι σαν την ερμού/δαιδάλου, αν και μάλλον θα πρεπε να το πω ανάποδα, αυτές μοιάζουν, λίγο, με αυτήν. Κατέβηκα στην S.babila από το Μετρό και άρχισα περπάτημα. Βιτρίνες δεξιά ,αριστερά και κάθετα και σε στοές. Αρχικά πολλά μαγαζιά με παπούτσια κυρίως γυναικεία με περισσή τέχνη τοποθετημένα σε καλοφωτισμένες βιτρίνες. Στα αντρικά που κοίταξα και λίγο τιμές λίγο πιο ακριβά από εδώ. Στη συνέχεια βιτρίνες με ρούχα, κάποια από αυτά για καθημερινές κομψές εμφανίσεις και λίγες με εκκεντρικά πράγματα. Στον πεζόδρομο κόσμος λες και είχε φορέσει το χαμόγελο της (γνωστή οδοντόβουρτσα) και πήγαινε, φινετσάτοι κύριοι και φινετσάτες κυρίες. Ειδικά αυτές που πηγαίνανε ή ερχότανε από δουλειά πολύ στυλάκι. Για όσους όμως και όσες θέλετε να ρωτήσετε, Αγ.Πετρούπολή-Μιλάνο σημειώσατε 1. Αν στη μέση της διαδρομής κάνετε μία παράκαμψη μπορείτε να βρείτε το δρόμο για την περιβοήτη scala. Μην απογοητευτείτε, είναι μικρή απ’ έξω και δε σου γεμίζει το μάτι. Δυστυχώς ήταν κλειστή και δεν μπόρεσα να δω τη μεγαλοπρέπεια από μέσα. Στη συνέχεια η επιστροφή από τον επόμενο δρόμο σε βγάζει στο Ferrari Store. Η πίστα της Monza είναι στην ευρύτερη περιοχή. Πολύ χλιδάτο μαγαζί αν δεν κοιτάξεις τις τιμές που θέλουν και το υπογλώσσιο. Μινιατούρα φεράρρι (δεν ξέρω αν μπορεί να μετακινείται κιόλας) σε μέγεθος σαν ένα τραπέζι μέσης σαλονιού, κρατηθείτε 3950 Ευρώ. Παίρνεις και κανονικό μεταχειρισμένο αμάξι με αυτά τα λεφτά!!!!
Επιστροφή στη Vittorio Emmanuelle, Μπροστά και αριστερά η Duomo. Μία τεράστια εκκλησία 3η-4η καθολική εκκλησία σε μέγεθος στον κόσμο με σκαλίσματα μάρμαρα ,αψίδες και carabinieri σε όλες τι γωνίες. Μπροστά μία πλατεία με συντριβάνι όπου εκεί μαζεύεται όλος ο κόσμος. Γύρω από την πλατεία μικροί πάγκοι για σουβενίρ κάρτες κτλ. Απέναντι Η Gallerie Vittorio Emanuelle. Eίναι μία στοά που καταλήγει σε οκτάγωνικό θόλο. Η κορυφή κάθε κόγχης με ωραία σχήματα ζωγραφισμένα και ψηφιδωτά. Στο πίο καίριο σημείο το μαγαζί της Prada χωρίς το διάολο αυτή τη φορά. Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ωραία μέρη να επισκεφτεί κάποιος αρκεί αν μην ενδώσει στις πιέσεις και αδειάσει το πορτοφόλι του αλλά και πάλι...
Συνέχεια της πεζοπορίας προς τα υπόλοιπα καταστήματα εκατέρωθεν τις ευθείας. Ανα τακτά διαστήματα μικρές πλατείες με πολλούς δρόμους να αναπτύσσονται γύρω γύρω. Στο επόμενο κομμάτι του πεζόδρομου εικόνες από όλη την Ιταλία σε έκθεση και με περιγραφές.Να μία καλή διαφήμιση για τις ομορφίες μίας χώρας με πολύ προσεγμένες φωτογραφίες και αεροφωτογραφίες για την αρχιτεκτονική και τις παραλίες. (Γιατί εμείς όχι???). Ο δρόμος κατέληγε σε μία πλατεία όπου κιόσκια πωλούσαν ποδοσφαιρικά ενθύμια από τις ομάδες της πόλης (τις μισώ και τις 2) και της εθνικής Ιταλίας (τουλάχιστον νίκησαν τους γερμανούς φέτος) και μετά Castello sforzesco. To Κάστρο της πόλης ορθωνόταν μπροστά μου. Διαφέρει από την ενετική τεχνοτροπία που έχουμε συνηθίσει.
Μετά από λίγο έφτασε η ώρα. Επιστροφή στο Malpenza με τρένο. Στη διαδρομή παρατήρησα τις οικοδομές λίγο, κεραμίδι, λίγο ακανόνιστα σχήματα, όπως ημικύκλια κτλ.
Φτάνοντας στο αεροδρόμιο, υπήρχαν προθήκες με μοντέλα αεροπλάνων. Μετά shopping center. Αρκετά πλούσιο εάν περάσεις τον έλεγχο και μετά.
Ο έλεγχος είναι μία κουραστική υπόθεση . Δεν έχω ξαναβγάλει τη ζώνη μου μέχρι στιγμής σε άλλο αεροδρόμιο. Μία ουρά για πάρα πολλές πτήσεις με λίγα μηχανήματα και φυσικά πολύ περισσότερο κόσμο από ότι εμάς. Αν θέλετε να μη χάσετε πτήση σας συνιστώ να το περάσετε αυτό νωρίς.
Μετά στα μαγαζιά. Απ’ όλα διάσημες μάρκες, αρώματα, αλλαντικά (δοκιμάστε είναι πολύ νόστιμα) , γραβάτες, πουκάμισα, ιταλικές μάρκες ρούχων. Οι κυρίες ας μην ψάχνουν παπούτσια , ας τ’ αγόραζαν από το κέντρο. Και μία Pizzaria όπου γίνεται της π…ς. Σας τη συνιστώ πάντως ειδικά αν ταξιδεύετε τέτοια ώρα γιατί το σαντουϊτσάκι της εταιρείας δεν φτάνει ούτε για τον προ-στόμαχο. Επειδή είναι μετά τον έλεγχό, μαχαιροπήρουνα πλαστικά και τελικά ναι, ανέβασα το μπουκάλι το νερό στο αεροπλάνο το οποίο δεν μπορείτε να το κάνετε όταν φεύγετε από αθήνα.
Το δια ταύτα σε 4 σημεία.
1.Ψάξτε για φτηνό εισιτήριο σε ημέρα καθημερινή, και περίοδο όπως ο φλεβάρης λόγω εκπτώσεων
2.Έχετε λεφτά στην άκρη για τη γυναίκα που πιθανόν συνοδεύετε γιατί δεν ξέρετε πόσο θα φορτώσει την κάρτα σας. Αν η κυρία έχει αδυναμία και στα παπούτσια αφήστε το καλύτερα!!!
3.Έχετε χώρο στις βαλίτσες σας για τα ψώνια
4.Προσοχή στα αντικείμενα σας όταν ψωνίζετε. Οι ιταλοί φημίζονται για τις μικροκλοπές τους
Καλό σας ταξίδι…

Arriverdeci…Mille Baci...

10 Comments:

Blogger skiodis said...

Δεν θέλω να θυμάμαι πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που πήγα Μιλάνο... Θυμάμαι όμως όλα τα υπόλοιπα. Και επειδή η γνωριμία με τον giorgetto Giugiaro δεν θα σας λέει τίποτα, θα σταθώ στα πιο juicy! Αυτό που μου έμεινε λοιπόν, ήταν η απίστευτη ομορφιά που κυκλοφορούσε στους δρόμους. Όπως θυμάμαι και την εξήγηση που κάποιος Ιταλός είχε δώσει στην απορία πως είναι δυνατόν οι Ιταλίδες να είναι τόσο όμορφες: "μα, είσαι στην πρωτεύουσα της μόδας. Αυτές δεν είναι οποιεσδήποτε Ιταλίδες - είναι τα φωτομοντέλα που κυκλοφορούν".

Τα βράδια γυρίζοντας από το σεμινάριο θυμάμαι να περιμένουμε στο κρύο, όχι το πρώτο λεωφορείο, αλλά το τρίτο, αφού μ' εκείνο γυρνούσαν στην residenza (ναι λοιπόν, στην ίδια με μας - στον από κάτω όροφο) οι μοντέλες από το διεθνές σαλόνι μοτοσυκλέτας που γινόταν εκείνες τις μέρες...

Tsikalhnio και λοιποί άντρες της παρέας, δεν θα πω πόσο πιο προσεγγίσιμες ήταν όλες αυτές οι ιταλίδες σε σχέση με τη μέση ελληνίδα του μπαρ στη γωνία, γιατί φοβάμαι πως παραμονεύει η mutmedjemet, όπως και κάποια άλλη που δεν της αρέσουν αυτά κι έχει κι εξουσία εδώ γύρω... κι όχι τίποτα άλλο, αλλά θα εκλάβουν τα baci a tutti με την ελληνική έννοια!

2/27/2007 2:53 AM  
Blogger Mutnedjemet said...

Tsikalinio wellcome back home...h kalytera na pw immiliori auguri (giati ta Italika mou periorizontai s'ayto kai ola t'alla einai psiloasxeta me tn periptwsh!).Poly se zhleyw. Kai by the way, ok gia tis Italides, alla oi Italoi einai proseggisimoi???(akous skiwdh?)

2/27/2007 11:17 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Esi mutnedjement mania me tous Italous... Aman pia... Psaxe sto Internet gia ftines ptiseis.Den iparhei mono i Aigiptos ston kosmo afto...
Oso gia to skiwdi, den epesa se tetoia event, krima...
Pantws o erwtismos tis Ag.Petroupolis den ton ehw sinanisei akomi.
oso gia to auguri na nai kala oipalies diafimiseis gnwsti makarono-viomihanias.Aftes itan epohes....

2/27/2007 2:15 PM  
Blogger skiodis said...

Να σου πω την αλήθεια Mutnedjemet δεν με απασχόλησε το θέμα, αλλά φάινονται ωραίοι τύποι. Σε περίπτωση άτακτης υποχώρησης από την αιγυπτιακή κουλτούρα περιμένουμε εμπεριστατωμένη ενημέρωση. ;)

2/27/2007 7:57 PM  
Blogger skiodis said...

tsikalhnio, δεν είχα ιδέα για Αγ.Πετρούπολη. Τώρα όμως αρχίζω να καταλαβαίνω την επιλογή μιας παλιάς μου φίλης να πάει διακοπές εκεί. Α, ρε τι συνειδητοποιεί κανείς μερικά χρόνια αργότερα...

2/27/2007 8:01 PM  
Blogger skiodis said...

ευχαριστώ που έβαλες τα γυαλιά στα βγαλμένα μου μάτια...

2/27/2007 8:02 PM  
Blogger tsikalhnio said...

I fili afti den tha katalave polla pragmata pera apo ta anaktora twn tsarwn kai tis gefires kai ta nisakia ktl ktl. Pantws einai epikindino meros na pas me ti sizigo i tin arravoniastikia logw twn pollwn peirasmwn pou kikloforoun

2/28/2007 11:21 AM  
Blogger Mutnedjemet said...

Aman aytes oi Rwsides pia....mythos exoun ginei-Rwsides eseis, Italoi emeis. Ante re koritsia, grapste ki eseis kati giati aisthanomai poly monh mou s ayto to post!

2/28/2007 9:28 PM  
Blogger tsikalhnio said...

kai ohi mono oi rwsides. Genikevetai kai se alles hwres pou paliotgera itan enomenes kai twra tis hwrisan. Mia istoriogeografiki analysi nomizei tha dwsei apantiseis se poies evrwpaikes hwres anaferomai...

3/02/2007 11:00 AM  
Anonymous Anonymous said...

Great work.

11/12/2008 10:55 AM  

Post a Comment

<< Home