Σκόρπιες σκέψεις- Κουβεντούλα

Sunday, January 21, 2007

Βάλτε το μέγαρο στη ζωή σας.

Αυτές τις μέρες είπα να το ρίξω στον πολιτισμό. Τη μία βραδιά πήγα σε ένα ωραίο πρόγραμμα σε ένα ιστορικό μαγαζί με 4 σημαντικές παρουσίες επί σκηνής και σημαντικές προσωπικότητες στο κοινό καθώς και εκπλήξεις. Για αυτήν την έξοδο επειδή υπήρχε και άλλη μία συμμετοχή από το blog πιθανολογώ ότι θα αναλάβει την περιγραφή της και θα συνεπικουρήσω.
Την επόμενη πήγα μέγαρο. Ξέρετε το κτίριο που έχει και σταθμό μετρό. Είναι λίγο ντροπή μου αλλά στο Ν (διψήφιο) αριθμό των ετών που είμαι στην Αθήνα δεν είχα πάει κι ας μένω όχι πάνω από ένα χμ μακριά. Καιρός ήταν πριν υπηρετήσουμε την μαμά πατρίδα.
Είχε συναυλία ο ΜαΡΚόπουλος (έχει σημασία η σειρά των συμφώνων) με συμμετοχή Λιδάκη,Αλκίνοου, Λιζέτας Καλημέρη, Χαλκιά. Η θέση ήταν σε θεωρείο , πίσω από τη σκηνή. Καθότι ευτυχώς ακόμη έχω φοιτητικό με 10 Ευρωπουλάκια μπήκα κι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι είδα περισσότερα από εκείνη τη θέση. Γιατί έβλεπα λεπτομέρειες από το πώς συμπεριφέρονται οι μουσικοί που δεν τις ήξερα. Π.χ ότι τα τύμπανα έχουν δεν ξέρω και γω πόσα εργαλεία για να τα χτυπάς, και ότι βάζεις και το χέρι σου στο δέρμα για να κάνεις άλλο ήχο. Θυμήθηκα την καθηγήτρια μου της Μουσικής στο ένδοξο 2ο Γυμνάσιο, πριν αυτό ανοικοδομηθεί, καλή της ώρα όπου και να ναι. Είχαμε μία ωραία αιθουσούλα με αυγοθήκες στην κορφή. Ένα από τα πράγματα που μας δίδαξε ήταν και η σειρά των οργάνων στην ορχήστρα. Πέρασαν σχεδόν 2Ν χρόνια για να τα δω αυτά κάπου live.Μπροστά τα έγχορδα μετά τα πνευστά και παραπάνω τα τύμπανα. Αυτή η γυναίκα δε μας έκανε ποτέ διαγώνισμα, μας μάθαινε τραγουδάκια κτλ. Αλλά ήταν ο φόβος κι ο τρόμος στις εξετάσεις. Έπιανε τα σκονάκια σε χρόνο dt πραγματικά.
Anyway στο θέμα μας. Η συναυλία ήταν πολύ καλή. Παρουσιάστηκε κονσέρτο για λύρα με το Ζαχάρη το Σπυριδάκη (Αυτός που έπαιξε λύρα το 2004 και μέλος στα παλαιινά σεφέρια για τους πιο μυημένους), μερικά έργα από την πλούσια δημιουργική πορεία του. Ακούσαμε και 3 μελοποιημένα ποιήματα του Σεφέρη από τον Αλκίνοο που ανεβοκατεβάζει τις οκτάβες λες και είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο.Ε ρε πγιότητα…
Έτσι περάσαμε μία ωραία βραδιά στο μέγαρο. Για λοιπές εκδηλώσεις εκεί www.megaron.gr . Νομίζω ότι αξίζει να το σκεφτείτε γιατί ακολουθούν αλεξίου το φλεβάρη και Πάριος το τέλος του Μάρτη. Με ελάχιστη είσοδο για μη φοιτητές 19 Ευρώ. Όχι άσκημα νομίζω αν στα ξενυχτάδικα θες τουλάχιστον 40 Ευρώ για ένα no-name κρασί σε τραπέζι.
Όσο για το δίλημμα Μέγαρο ή Παίδαρο που έβαλε η παμμέγιστη και αείμνηστη Ρίτα, τι να σας πω. Αν ο Παίδαρος (γυναικείου ή ανδρικού φύλου, ανάλογα με το τι ποθεί ο κανεις σας) βγαίνει με ελάχιστη περιβολή από καμιά τούρτα εγώ δεν θα χα πρόβλημα να διαλέξω…Θα αφαιρούσα πάραυτα την περιβολή…Το μέγαρο στη Β.Σοφίας είναι…
Θα ακολουθήσει κι άλλο review σε κάποιο άλλο πρόγραμμα που ενδεχομένως να πάω. (Υπάρχει κάποια πιθανότητα τέλος Φλεβάρη Κουρκου &Κελ-Κελ).{Party animal έχω καταντήσει}

8 Comments:

Blogger Mutnedjemet said...

Ax Tsikalinio...apergies ta Panepisthmia kai to'rikses stis voltes!!!Alla m' aresei poy ta syndyazeis..Megaro kai Kelekidou....edw se thelw!

1/22/2007 4:23 PM  
Blogger tsikalhnio said...

MIn nomizeis agapiti simpashousa..
Anevainw sto Idrima gia Wireless kanw update ta arthra pou palevw.An kai prepei na omologisw oti ligo exokoila last week. Epanarthwnw omws.
Oso gia tous sindiasmous tha hrisimopoisw ena gnwsto stihaki tou Mitsaki, apo asma simaia gia arketo tmima tou antrikou plithismou. :...Prepei na allazei tin trofi ki ohi sineheia kanavouri kanavouri" , i sineheia gnwsti...

1/23/2007 2:13 PM  
Blogger aspaki said...

Βρε συ tsikalhnio, την μια σε ακούω με τα μπριζολίδια, την άλλη με τον Μητσάκη, την παράλλη με το Μέγαρο και τον Παίδαρο, μέχρι και τους ψύλλους μου έχεις διχάσει βρε αγόρι μου!!
Έχουν σχηματίσει δύο παρατάξεις: Οι μεν είναι φαν μιας πιο κλασικής κουλτούρας, είναι και εντέχνου κλπ (πγιότητας με λίγα λόγια), κι όποτε αναφερθείς σε κάτι σχετικό, χειροκροτούν, γνέφοντας με νόημα "Έτσι, έτσι.."
και οι δεν (επίτηδες το "δεν"- γιατί μου αρέσει!!) τραγουδάνε φαντατικά ότι στιχάκι-"τσιτάτο" αναφέρεις.. Καλά εκεί με την Κελεκίδου έκαναν πάρτυ!! Και τώρα που "μιλάμε" υποβάλλουν γραπτώς τα αιτήματα τους για.. ψησταριά στο camp! (μην με ρωτήσεις τι ακριβώς θα ψήσουν.. Μπορεί και να μην θέλω ή να μην με συμφέρει να ξέρω.. χμ..)

1/23/2007 7:39 PM  
Blogger tsikalhnio said...

MM, nomizw oti einai enas kalos tropos vasanistiriou gia tous psilous pou den simorfwnontai...I mia parapanw dokimasia isws? Na pidane panw apo tin psistaria?
Min to desete kai kompo oti tha paw kel kel. Iparhei sizitisi shetiki gia na pame kati xenous ekei... Esi pantws den kindineveis na gineis mezes...den tha to epitrepsoume!!!
PAntws den afinw kanena paraponemeno etsi...?

1/23/2007 9:28 PM  
Blogger antikeimena said...

Μπράβο Tsikalhnio!! Όχι μόνο για την άνεση με την οποία κινείσαι σε όλη αυτή την πληθώρα πολιτισμικών ερεθισμάτων (τα -κατά Umberto Eco- lowbrow, middlebrow, highbrow), αλλά κυρίως γιατί η ανάγνωση αυτού σου του κειμένου υπήρξε η πιο εύκολη, ροϊκή και απροβλημάτιστη ever. Κι αυτό λόγω χρήσης των ελληνικών χαρακτήρων (γιούπιιιιι)!

Ανάμεσα στα πολιτισμικά ερεθίσματα, στηρίζω την πολυφωνία, αφού υπάρχουν οι στιγμές του Μεγάρου, υπάρχουν κι εκείνες της Κελεκίδου (γλύκα, γλύκαααα...). Ανάμεσα στα αμιγώς ελληνικά και τα greeklish όμως, ψηφίζω τα πρώτα δαγκωτό!!!

1/24/2007 4:09 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Καλώς Σκιώδη, αν και έχω γίνει ταχύτερος στα Greekglish.Έχομε και άλλους από μακριά που δεν ε΄΄ιναι σίγουρο ότι δουλεούν σε ελληνικό μηχάνημα και διευκολύνουμε και τους μη έλληνες (Νομίζω πρέπει να προσκαλέσουμε καποιον/α) να μαθουν καμιά ελληνική λεξη.
Κουράστικα, κανω shift se greeglish...

1/24/2007 3:10 PM  
Blogger tzitzifoula said...

Μας δίνεις πάντως πολλά ερεθίσματα!!!! Ο Ιωαννίδης πρέπει να ήταν εκπληκτικός, έτσι?
Ευχαριστώ για την πάσα, η Τσανακλίδου είναι πραγματικά εκπληκτική, όπως και οι Μαχαιρίτσας, Μπουλάς, Ζουγανέλης. Ο Μπουλάς διαθέτει εκπληκτική φωνή, όταν τραγουδάει το Καρούζο μένεις με το στόμα ανοιχτό. Λεπτομερέστερη περιγραφή σε ποστ, φυσικά!

1/24/2007 4:05 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Pou einai to post oeo?

2/28/2007 11:25 AM  

Post a Comment

<< Home