Σκόρπιες σκέψεις- Κουβεντούλα

Sunday, April 22, 2007

γνωριμία σε άτοκες δόσεις



Με αφορμή την τηλεφωνική συνομιλία και γνωριμία με δύο τακτικά (σπόντα για τους υπόλοιπους!) μέλη του blog, (την administrator τη γνώριζα από παλιότερα, γιατί χωρίς βύσμα πώς να μπεις εδώ), αλλά και τα χαριτωμένα παράπονα της μιας εκ της παρέας για την παράφραση του nickname της, σκέφθηκα το εξής:

να παραθέσω την ιστορία πίσω από την επιλογή του ονόματος skiodis, προτρέποντας και όλους του υπόλοιπους να προβούν στο ίδιο...

Ο Skiodis (ελλήνιστί σκιώδης) είναι όρος που πρωτοχρησιμοποιήθηκε από έναν καλό φίλο, κάπου στη Μυτιλήνη, για να χαρακτηρίσει τον εκάστοτε καλεσμένο του σε εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή. Παρά τη μακροχρόνια επιθυμία μου (και δική του) να είμαι κι εγώ "σκιώδης επισκέπτης" αυτής της εκπομπής, η γεωγραφική απόσταση δεν επέτρεψε κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να μου μείνει το απωθημένο.

Έτσι, αποφάσισα να δανειστώ τον όρο για να συνοδέψω την παρουσία μου σε αυτό το blog. Άλλωστε, και η ίδια η έννοια του όρου μου φάνηκε εύστοχη ως προς τη φύση αυτής της μορφής διαδικτυακής επικοινωνίας, αφού η εικονική παρουσία σε ένα διάλογο (ακόμη και με εξομολογήσεις και εκμυστηρεύσεις που τελούν υπό το φως της δημοσιότητας), τηρεί έναν άγραφο νόμο αφάνειας. Εδώ είμαστε όλοι παρόντες και συνάμα απόντες, άυλοι, αόρατοι, βρισκόμενοι στη σκια του διαδικτύου - και επομένως σκιώδεις.

tzitzifoula, aspaki, tsikalhnio, blacky, Mutnedjemet, happyhippo, almaro, Giorgos, antikeimena κανονίστε! Αναμένω με περιέργεια...

___________________________________
ΥΓ: Mutnedjemet και Tsikalhnio, χάρηκα πραγματικά πολύ για την προφορική μας επικοινωνία. Κοντά στις σκέψεις και τα γραφόμενα, προστέθηκε η φωνή - ένας ακόμη κρίκος. Κάτι σαν γνωριμία σε δόσεις...

12 Comments:

Blogger tsikalhnio said...

Φίλτατε Σκιώδη,

ΠΟλύ καλή η ευκαιρία να κάνουμε το Phone Conference δίπλα στα καταρακτάκια των Αθηνών.Ευχαριστούμε για τη χορηγία της TziTzi.
Έτσι ξεπληρώσαμε το γραμμάτιο του να μας γνωρίσεις φωνητικά.
Όσο για το βύσμα χρειάζεται παντού ακόμη και για να επικοινωνούμε τώρα.
Όσο για το λόγο του Nickname ας όψονται δύο γαλαζοπράσινα μάτια από το νησί που ανέφερες και χρησιμοποιόύσαν αυτό το προσωνύμιο
στις καλές μέρες που είμασταν μαζί.
Να ναι καλά άφησαν μία καλή παρακαταθήκη στο blog πιστεύωφ.
Αποδεικνυέται πως για όλα φταίνε οι γκόμενες οι πρωην κι οι επόμενες

Αναμένουμε και άλλα phone meetings

4/23/2007 11:36 AM  
Blogger aspaki said...

Πολύ ωραία τα λέτε όλοι-πολύ καιρό έχω κι εγώ να γράψω νομίζω... (ξέρω κοντεύετε να με ξεχάσετε!!)
Ωραία η ιδέα σου σκιώδη, το μόνο κακό είναι ότι δεν έχω κάποια φοβερή εξήγηση για το nickname που διάλεξα!! Πρόκειται για μια συγκλονιστική πραγματικά σύνθεση του ονόματος και του επωνύματος μου! Ειδικά όταν χρησιμοποιηθεί σε email address έχει πλάκα γιατί βγαίνει aspaki@ (ασπάκι-παπάκι)!
Αυτές είναι οι χαριτωμενιές οι δικές μου..!!
Σας φιλώ σταυρωτά,

Υ.Γ. Σκιώδη, πολύ με συγκίνησες με το post σου, κυρίως εκεί που αναφέρθηκες στο νησί μου-Μυτιλήνη!! Και βέβαια έχω να πω τα καλύτερα για την όλη σύλληψη της ιδέας του nickname "skiodi"!!

4/24/2007 12:34 PM  
Blogger skiodis said...

Ύποπτες συμπτώσεις...

Ο Tsikalhnio οφείλει το nickname του "σε δύο γαλαζοπράσινα μάτια από τη Μυτιλήνη", τη στιγμή που το ασπάκι δηλώνει καταγωγή από το ίδιο μέρος. Τώρα φταίω εγώ να κάνω το συνειρμό;

Αφήνω όμως τη σαπουνόπερα...

προς tsikalhnio:
ανώνυμες, επώνυμες και γενικώς

προς aspaki:
πολύ καλό το ασπάκι-παπάκι!!! Μήπως είναι υπέροχη η Μυτιλήνη; Συγκινητική σύμπτωση ότι χθες μιλούσα με αυτόν το φίλο από τη Μυτιλήνη. Μου τηλεφώνησε από τα... Γιάννενα, για να μου πει ότι άφησε για πάντα το νησί και επέστρεψε στα πάτρια εδάφη (και οικόπεδα μή σας πω). Μαζί του βούλιαξαν και οι τελευταίες μου ελπίδες για εκείνη τη ραδιοφωνική παρέα. Και δεν πρόλαβα να τον ξαναεπισκεφτώ όπως σκόπευα, αφού η μία και μοναδική φορά που πήγα ήταν το 2000. (Τώρα η μόνη μας ελπίδα είναι να μας καλέσει το ασπάκι)

Αν σκοπεύετε να δείτε φίλους και όλο το αναβάλετε, βάλτε το στο πρόγραμμα. Μη θεωρείτε ότι οι ευκαιρίες θα είναι εκεί για πάντα. Οι συνθήκες αλλάζουν συχνά και ξαφνικά...

όσο για το "σκιώδης", τώρα αποκτά και μουσειακή αξία...

4/24/2007 4:46 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Den iparhei kanenas sineirmos. I ipothesi eihe lixei prin ti gnwrimia mas sto diaktiako afto topo.
Tipota den einai ipopto loipon

4/25/2007 10:40 AM  
Blogger aspaki said...

Ευχαριστώ τον αγαπητό tsikalhnio γιατί ξεκαθάρισε την κατάσταση! (Εγώ πάλι χθες διάβασα το σχόλιο σου, αλλά για κάποιο λόγο δεν είδα ότι αναφέρθηκες και εσύ στο νησί!!) Επίσης έχω να πω και κάτι ακόμη-δεν έχω γαλαζοπράσινα μάτια (μακάρι να είχα!), οπότε μην ονειρεύεστε διάφορα παιδιά...
Αχ, σκιώδη, όντως είναι υπέροχη η Μυτιλήνη! Με συγκινείς και πάλι! Για να σε..στείλω τελείως, πρέπει να σου πω ότι γεννήθηκα στα Γιάννενα!! (εδώ κάπου θα ταίριαζε ο ήχος από ταινία του ΘουΒου)
Φυσικά και να ελπίζεις ότι θα σε καλέσω και εσένα και την administator πρώτα από όλα!!
Σας φιλώ και πάλι και θα τα πούμε σύντομα!

4/25/2007 1:07 PM  
Blogger Mutnedjemet said...

Na mai ki egw!sas eleipsa...oxi oti ha sas ksexnaga..eidika meta kai thn prosfath proseggish me to filo skiwdh (by the way h parafrash toy nickname mou poly mou arese kai me vazei se skepseis na arxisw na kykloforw sto Liverpool me mpourka, alla as opsontai oi antitromokratikoi nomoi...).
Loipoon...seira mou na sas pw apo poy vgainei to Mutnedjemet...gia tous erasitexneis allakai toys pio psagmenous ths Aigyptiologias, to onoma apantatai sto ystero Neo Vasileio kai sxetizetai kyriws me deytereyousa istorikh morfh (ss.den thn kserei oute h mana ths) poy eftase na ginei apo sponta h teleytaia vasilissa ths 18hs Dynasteias (per.1600-1320 p.X)(ok...teleiwnw, teleiwnw...).Wraia ola ayta, alla an diavasete kai to istoriko mythistorhma Egw h Nefertiti ( poy mou xarise h filh Tzitzifoula prin apo arketa xronia), h Mutnedjemet (gia thn opoia elaxista einai gnwsta)eixe metatrapei ekei ws mia antistasiakh ths vasilikhs aylhs poy sxoliaze ta panta, eixe perierges synhtheies kai koinws ekane oti ths goustare...par ol ayta oms th vrhka apisteyta sympathhtikh kai karampoyzouklou opote...idou to nickname. Needless to say einai eyhxo kai tsaxpinogargaliariko-para tis prosfates paremvaseis...ti lete?

Ax...kai mhn to ksexasw...Tsikalinio...sthn ygeia ths epomenhs!

Kai meta ta peri Mythlhnhs, mhn ksexasw na afierwsw to epiko asma "H Theia m'h Amersouda" se Mytilhnious kai mh...ante, kalh diaskedash!

5/03/2007 1:42 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Ti asma einai afto gia tous mitilinious? Ola ta paraxena esi telika e mut...? Den mporw na to proferw ti na kanoume...

Egw tha elega kai kati allo ws asma

O erwtas me erwta pernaei...

5/03/2007 8:13 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Ki episis den itan pia kai toso aharisti opws sinehizei o stihos pou anafereis.

5/03/2007 8:13 PM  
Blogger aspaki said...

 tsikalhnio, καταλαβαίνω τις δυσκολίες σου να προφέρεις το άσμα αυτό-πού να δεις τι γίνεται στους παρακάτω στίχους!! Με λίγη δουλείτσα όμως μια χαρά θα το τραγουδήσεις! (δεν ξέρω οι "χαμηλές" σου σε τι επίπεδο βρίσκονται βέβαια..) Με πρώτη ευκαιρία που θα βρεθούμε, θα σε βοηθήσω με τα λόγια!
Φίλτατη mutnedjemet με συγκίνησες και εσύ με το άσμα! Σε όλα μέσα είσαι πουλάκι μου ρομαντικό! (που έλεγε και μια ψυχή κάποτε!-καταλαβαίνετε αναφέρομαι και εγώ σε κάποια..μάτια!!)
Πολύ ωραία η ιστορία και για το δικό σου nickname!!

5/04/2007 9:44 AM  
Blogger tsikalhnio said...

I profora pige gia to nick tis mutdedgement(estw) pou nomizw efkola kai epitihimena kai pio eviha allaxe o skiwdis. Gia to asma na psaxw sto stihoi.gr .

Mporei na me akoute haroumeno alla egine kati askimo skwtwthike mia kopela mesa sto perimetriko tou idrimatos peftontas apo mihanaki. As to kalo tipota den eimaste...

5/04/2007 6:01 PM  
Blogger Mutnedjemet said...

Krima vre Tsikalinio gia thn kopela...den einai omws oti den eimaste tipota. Apo t stigmh poy leipoumese kapoious otan feugoume, kati prepei na eimaste...

5/06/2007 8:52 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Poli filosofimeno Mut...

5/07/2007 12:08 PM  

Post a Comment

<< Home