Σκόρπιες σκέψεις- Κουβεντούλα

Sunday, September 23, 2007

Απάντηση από το Ζάππειο

Είναι κρίμα, την ώρα που το blog και μπορούσε και όφειλε να προβάλλεται και να διαβάζεται, παραμένει στατικό, αδρανές και άγνωστο στο ευρύ κοινό.

Τιμώ την administrator και δίπλα της έδωσα και θα εξακολουθήσω να δίνω έναν τίμιο αγώνα για την καθιέρωση του blog. Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που απαιτείται από τα μέλη του blog για τη διαμόρφωση των προγραμματικών εκείνων θέσεων που θα χαρίσουν στο blog τη θέση που του αρμόζει, ανέλαβα την πρωτοβουλία της διάσκεψης κορυφής που έλαβε χώρα στη Βυζίτσα Πηλίου. Η επιλογή της τοποθεσίας έγινε με γνώμονα όχι βέβαια την ειδυλλιακότητα του τοπίου, αλλά την τεράστια γεωπολιτική του σημασία στο νεοελληνικό γίγνεσθαι.

Εξακολουθώ να αγνοώ τους λόγους για τους οποίους η σεβαστή administrator επιχειρεί να προβάλει τη διάσκεψη αυτή ως υποτιθέμενη προσπάθεια δωροδοκίας. Όπως εξακολουθώ να βλέπω το δημοκρατικό μας blog ξεχασμένο (το τελευταίο κείμενο δημοσιεύτηκε δύο μήνες πριν, τη στιγμή που τα σχόλια στην υποτιθέμενη "καταγγελία" της administrator παραμένουν στο μηδέν) και τις προγραμματικές μου προτάσεις να αγνοούνται. Την ώρα αυτή που βλέπω να διαψεύδονται ελπίδες -ελπίδες για τη μπλογκόσφαιρα- στέλνω συντροφικό και φιλικό χαιρετισμό τιμής και αναγνώρισης σε όλους τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του blog. Τους στέλνω σαφές και αταλάντευτο μήνυμα ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και προοπτικής.

Συγχαίρω την administrator για την γενναιότητα με την οποία αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν και χαίρομαι γιατί με ταχύτητα αποφάσισε να κινηθούν οι καταστατικές διαδικασίες που διέπουν το skorpies ως ένα οργανωμένο, σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό blog.Στο blog αρμόζει μία καλύτερη τύχη. Και αυτή την καλύτερη τύχη μπορεί να τη διαμορφώσει ενωτικά και συλλογικά μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Είναι προφανές ότι είμαι παρών. Το οφείλω στο blog και στον τόπο. Και χαίρομαι γιατί το καταστατικό του skorpies προβλέπει την άμεση εκλογή του administrator από το σύνολο των μελών και φίλων και επίσης προβλέπει την πρόταση για τις υποψηφιότητες από έναν σημαντικό αριθμό φίλων και μελών. Πρέπει το κοινωνικό skorpies, το αυθεντικό skorpies, που αγωνίστηκε, ελπίζει και δικαιούται να είναι αισιόδοξο και υπερήφανο, να μετάσχει δυναμικά, μαζικά και με όραμα προς το μέλλον σε αυτήν την διαδικασία, που θα είναι η αρχή της ριζικής ανανέωσης του blog, γιατί πρέπει να αποκαταστήσουμε έναν επίπλαστο συσχετισμό που καταγράφεται σήμερα. Δεν είναι αυτός ο πραγματικός συσχετισμός για το skorpies".

23 Comments:

Blogger antikeimena said...

Θέλω κατ' αρχήν να διευκρινίσω ότι στήριξα την administrator tzitzifoula, την οποία και θα συνεχίσω να τιμώ και να σέβομαι.

Όμως, δεν μπορώ να μη δω κατάματα την κατάσταση παρακμής στην οποία έχει περιέλθει το blog.

Γι' αυτό, και χωρίς ίχνος προσωπικής πικρίας ή εμπάθειας προς το πρόσωπο της tzitzifoulas, δηλώνω ότι συντάσσομαι στο πλευρό του skiodi, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της υποψηφιότητάς του για μια νικηφόρα πορεία στο μέλλον.

9/23/2007 5:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

skiodi προχώρα
άλλαξέ τα όλα!

9/23/2007 5:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Επιτέλους!
κ.Skiodi, η υποψηφιότητά σας μας δίνει κουράγιο και μας κάνει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον της μπλογκόσφαιρας.
Καλή σας επιτυχία!

9/23/2007 6:18 PM  
Anonymous Anonymous said...

Η θέση ενός blog στο διαδίκτυο, δεν καθορίζεται από πρόσωπα, αλλά από πολιτικές θέσεις. Γνωρίζοντας τις αξιόλογες ιδέες που πρεσβεύετε για τη μπλογκόσφαιρα και την ελεύθερη γραφή, πιστεύουμε πως αν καταφέρετε να περάσετε προς το κοινό τις θέσεις αυτές, θα έχετε μαζί σας την υποστήριξη όλων των φίλων του blog.
Καλή επιτυχία στις επιδιώξεις σας.

9/23/2007 6:27 PM  
Blogger tzitzifoula said...

Να δεις ποιον μου θυμίζει....

Και τι ρεύμα ακολούθησε τις δηλώσεις σας αξιότιμε σκιώδη!!!!

9/23/2007 9:40 PM  
Blogger aspaki said...

σε προηγούμενο σχόλιο (το επισύναψα στο post της administrator-και δεν είναι τυχαίο!!) έχω πει ότι εγώ θα ρίξω τον καφέ...

Ε, λοιπόν τον ρίχνω!!

Α, ρε ηγέτη skiodi!!

9/24/2007 2:56 PM  
Blogger skiodis said...

Εγώ, ως μελλοντικός ηγέτης του blog, συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα... Καταλαβαίνω πως γι' αυτούς, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν την μπλογκόσφαιρα και δεν συνάδουν με τον πολιτικό μας πολιτισμό. Καταγγέλω αυτούς που υποθάλπουν και καθοδηγούν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση.

9/25/2007 3:50 AM  
Blogger skiodis said...

[δηλώνω πως δεν επιθυμώ τη δίωξη του καθοδηγούμενου οργάνου που προέβη στη αποτρόπαια αυτή πράξη. Αντιθέτως, δηλώνω πρόθυμος να την ενημερώσω για όλα τα προνόμια που θα απολαμβάνει στη νέα εποχή της ηγεσίας μου]

9/25/2007 3:54 AM  
Blogger Mutnedjemet said...

Pantws egw ena exw na pw...efarmosate to gnwsto: Afiste ta misi ki epistrofi sti fysi!!!(Pilio px.)

*ante sthn epomenh "syndiaskepsh"elpizw na eimai sta patria edafh kai na erthw ki egw.

Exoume kai kainouria melh sto blog...sygklonistika! Welcome!!!

9/25/2007 11:16 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Egw pali psifizw panteli. eTSI mipws kai ftiaxei tio rimadogefira apo tin Kriti stin athina...Episis vlepw oti ehoume kapoious ohi gnwstous kai mallon einai oi avlikoi twn ipoopsifiwn delfinwn.
Den xehname panta ip[arhei ki o tritos dromos alla istorika kaneis den ton akolouthei p,x Tito .

Oso gia ti Viz..itsa mallon ipopti moufainetai i topothesia.To piasame to iponooumeno.
A kai eseis pou noiazeste gia to blog eehte xehasei to oti de mas taisate kana gliko kastano kai milarakia apo kei kai trwgeste gia tin karekla...

Kataggelw tin adiaforia . Apaitoume parohes . Aforologita, gefiria enw den ehoume potamia prasinogalaza aloga ki ena horigo gia ti Makrin.. itsa...


(Pros to paron ehw thelw na paw stin aeroporia to Noemvri...)

9/25/2007 9:39 PM  
Blogger tsikalhnio said...

I parakmi tOu blog ofeiletai se olous mas pou de moirazomaste tis empiries mas, ara mik krivomaste pisw apo ta daktilo mas.eimaste oloi sinipefthinoi apo ton aplo stratiwti mehri to stratigo anemo(na deis ti mou thimizei)
Anti na eimaste enwmenoi enantion tou ehtrou trwgomaste, Ellinares. Proteinw enotita & periodiki diakivernisi, stratologisi newn mellwn, aposinthesi ek twn endwn twn apenanti.
Apaitoume pliri kai antikeimeniki enimerwsi gia ta tektainomena sti vizitsa kai ta apotelesmata tis sinantisis korifis.

'FOVAMAI OLA AFTA POU THA GINOUN GIA MENA HWRIS EMENA..."

9/25/2007 9:46 PM  
Blogger Mutnedjemet said...

Vre paidakia, egw sas pethymisa poly alla pes te to kalokairaki stin akrogialia...e den mporeis na eisai me to computer- ektos ki an grafeis PhD- kai edw agwnistikous xairetismous sto Tsikalinio-
Kai oso gia ta mhlarakia kai tis kaneles...emena ena tyropswmo den tha me xalage.
Aaaaa kai erxomai 26-10...kanoniste poy tha me vgalete na me kykloforisete!

9/26/2007 12:02 PM  
Blogger skiodis said...

Καλώς να μας έρθετε Mutnedjemet!

Η νέα ηγεσία του blog, ως δείγμα σεβασμού της υποστήριξής σας στους αγώνες μας και ανταμοιβής των επιστημονικών σας κόπων (εύγε για την ολοκλήρωση), ετοιμάζει για εσας μια πανηγυρική τελετή υποδοχής!

Σε ένδειξη ενότητας, στην τελετή θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι παράγοντες του blog, ακόμη και η -ως τότε- παρελθούσα διοίκηση.

Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς

9/27/2007 12:44 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Egw pali tha pizw mehri tote... Den iposhomai tipota.Olo empodia ....

9/27/2007 10:35 AM  
Blogger Mutnedjemet said...

Προς Τσικαλίνιο: Όταν όλα τ' άλλα σταματούν, η Duracell συνεχίζει...συνεχίζει....συνεχίζει...ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ!!!
Respect...

9/29/2007 6:07 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Akomi kai oi duracell theloun allagi to hw kapsi pia...

10/01/2007 10:00 AM  
Blogger tzitzifoula said...

Κουράγιο, σύντροφε tsikalhnio!!!

10/01/2007 3:53 PM  
Blogger tzitzifoula said...

Σε περιμένουμε Mutnedjemet για πολλές συνδιασκέψεις και εξόδους κι εμας μας έλειψες!

10/01/2007 3:56 PM  
Blogger tzitzifoula said...

Α, και μην τσιμπάς στα κούφια λόγια και υποσχέσεις αυτού του σκοτεινού τύπου του σκιώδη...
Βρε, tsikalhnio τι παραπονιέσαι, αφού σου έφερα μηλαράκια.
Το αίτημα σου για ενημέρωση και διαφάνεια είναι απόλυτα δίκαιο και επιβεβλημένο. Ήμουν έτοιμη να σας παραθέσω τεκμήρια και ντοκουμέντα από την κακομεταχείριση και τις απειλές που υπέστην καθώς μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, αλλά το μηχάνημα έχει ιό. Αναρωτιέμαι ποιος να κρύβεται πίσω από αυτό......

10/01/2007 4:02 PM  
Blogger skiodis said...

"Ήμουν έτοιμη να σας παραθέσω τεκμήρια και ντοκουμέντα από την κακομεταχείριση και τις απειλές που υπέστην καθώς μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις, αλλά το μηχάνημα έχει ιό. Αναρωτιέμαι ποιος να κρύβεται πίσω από αυτό......"

Θα ήθελα να δηλώσω ότι πραγματικά λυπάμαι για το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που η απελθούσα διοίκηση έχει επιλέξει. Καθίσταται πλέον φανερό πως η συστηματική αποφυγή παράθεσης των υποτιθέμενων "τεκμηρίων" και "ντοκουμέντων" από πλευράς της tzitzifoulas αποκαλύπτει την ανυπαρξία αυτών των στοιχείων.

Η συνεχής και συστηματική απόπειρα συκοφάντησης της διμερούς συνάντησης για το μέλλον του blog, αποτελεί μια πράξη χαμερπούς πολιτικού διασυρμού που θέτει επιτακτικά την ανάγκη άμεσης διαδοχής, προς μια νέα διοίκηση ικανή να εγγυηθεί τις δημοκρατικές διαδικασίες και να καταστήσει εκ νέου το skorpies ένα πλειοψηφικό ρεύμα.

Απέναντι στις μικροπολιτικές σκοπιμότητες αυτών που γαντζώνονται στην καρέκλα της εξουσίας επιδιώκοντας ένα συρρικνωμένο, ηττοπαθές, φοβικό blog, νιώθω υποχρεωμένος να απαντήσω δυναμικά και ενωτικά.

Οποιαδήποτε αδυναμία της κ.Tzitzifoulaς να παραθέσει αδιάσειστα στοιχεία προς στήριξη των μυθοπλαστικών εικασιών της σε εύλογο χρονικό διάστημα (και ένα τέτοιο διάστημα πρέπει να θεωρείται μέχρι και αύριο τα μεσάνυχτα), θα με υποχρεώσει να καταθέσω δημοσίως τα ντοκουμέντα περί του αντιθέτου των ισχυρισμών της.

10/01/2007 7:42 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Skiwdi anevike poli to epipedo me nees lexeis, Na deis pion apo tin epikairotita mou thimizei...
Oso gia ton io mallon tha prepei na katigwrisoume kapoia assimetri apeili pou ehei ginei teleftaia tis modas. Isws i admin na prepei na vgei me mpoufanaki sport giati etsi einai tis modas se tetoias fisis anakoinwseis.
Ta milarakia ftaiw egw pou den irtha na ta faw, an kai m'arhise na me ponaei ena sfragismeno donti...

10/02/2007 11:18 AM  
Blogger skiodis said...

Και τα πήραμε με τόση όρεξη... (τα μηλαράκια)

Όχι μόνο μπουφανάκια και ασύμμετρη απειλή, αλλά απ' ότι πληροφορούμαι, η admin ετοιμάζει επίθεση φιλίας/ψηφοθηρίας με τριχίλιαρα!!!

10/03/2007 2:11 AM  
Blogger tsikalhnio said...

Mathainw oti ta oikonomika tis den pane kala ektos an ehei allous horigous. Proteinw mia sinavlia ipostirixis gia na mazeftopun 3000 evrw stous blogobatheis...

10/03/2007 1:46 PM  

Post a Comment

<< Home