Σκόρπιες σκέψεις- Κουβεντούλα

Wednesday, November 08, 2006

'Ενα άλλο παραμύθι

Σε μιά μακρινή χώρα της ανατολής γινόταν ένα από τα συνηθισμένα υπαίθρια παζάρια όπου μπορούσε να βρει κανείς όποιο ζώο του ζωικού βασιλείου ήθελε. Όλα τα ζώα όμως πωλούνταν από 5 εώς 20 χρυσά νομίσματα.
Ένα πρωί εμφανίστηκε στην αγορά ένας άνθρωπος κρατώντας έναν εντυπωσικό και πολύχρωμο παπαγάλο. Έστησε τον πάγκο του και έβαλε τον παπαγάλο για πούλημα. Τον πουλούσε όμως 100 χρυσά νομίσματα. Παραξενεμένοι όλοι μαζεύτηκαν γύρω του και τον ρωτούσαν γιατί τον πουλάει τόσο ακριβά.
"Ο παπαγάλος αυτός μιλάει" απάντησε εκείνος θριαμβευτικά.
Την επόμενη μέρα έστησε πάγκο στην αγορά ο Χότζας και πουλούσε έναν άλλο παπαγάλο 2οο χρυσά νομίσματα. Ο παπαγάλος αυτός ήταν γέρικος και ξεπουπουλιασμένος. Απορημένοι όλοι τον πλησίασαν και τον ρώτησαν τι έχει αυτός ο παπαγάλος και είναι τόσο ακριβός.
"Αυτός ο παπαγάλος ακούει..." απάντησε.

3 Comments:

Blogger tzitzifoula said...

Φαίνεται, τόσο αυτονόητο κι όμως οι άνθρωποι που πραγματικά ακούνε σπανίζουν όλο και περισσότερο... Πόσοι πραγματικά από αυτούς που σε ρωτούν "τι κάνεις;" είναι διατεθειμένοι να δεχτούν άλλη απάντηση εκτός από το συμβατικό καλά; (Τετριμμένο παράδειγμα ίσως, αλλά ρεαλιστικό νομίζω). Με το ποστ μου ήρθε συνειρμικά, ένα περιστατικό που είχα διαβάσει σε βιβλίο. Μιλούσε για τα κοκτέιλ πάρτυ στην Αμερική. Μία κυρία λοιπόν πλησιάζει μια αλλη σε ένα πάρτυ, καη της λέει "Ξέρετε, χθες σκότωσα τον άνδρα μου". "Α, ναι;" απαντά η άλλη αδιάφορα κι ελαφρώς μεθυσμένη "προσέξατε τι φοράει αυτή εκεί απέναντι;"

11/21/2006 4:01 PM  
Blogger tsikalhnio said...

Kalo , alla sex and the CITY

11/22/2006 11:15 AM  
Blogger tzitzifoula said...

Εντάξει λοιπόν, για να έρθουμε στα δικά μας, δεν έχεις παρά να παρακολουθήσεις λίγο ειδήσεις για να δεις στα περάθυρα ανθρώπους που αισθάνονται οοοοοολοι ότι έχουν να πουν πάρα πολυ σπουδαία πράγματα, φωνάζουν και χειρονομούν όλοι μαζί και φυσικά δεν μπαίνουν ποτέ στον κόπο να ακούσουν πραγματικά το συνομιλητή τους...

11/29/2006 12:20 AM  

Post a Comment

<< Home